Sjuk liten

Lille mannen!
Haft feber sedan i lördags kväll och är så matt. Äter knappt alls, lite ägg kan man peta i honom då och då och mjölk dricker han mycket tack och lov! Alvedon hjälper i ett par timmar och då orkar han gå ur soffan och pillra lite med sina bilar.

Så idag är vi hemma och såsar. När jag ringde förskolan sa hon "jaha, som alla andra!", telefonen hade gått varm hela mogonen.

Förra veckan flyttade våra små missar, det var så sorgligt och Em grät hela eftermiddagen. Men hon vet också att det var för deras bästa.
När jag berättade för henne att katterna behövde få nytt hem vart hon såklart knäckt och snyftade att hon hade ju inte Num Nums kvar heller och att "jag vill ju ha någon att mysa med, Mamma". Jo, det hade vi förstått. Efter ett par dagar sa hon att hon önskade sig marsvin eller ökenråttor. Hon är ju verkligen en av de största djurälskarna som finns och hon älskar ALLA djur! Kan ju sitta och kela med maskar liksom :), så att neka henne ett husdjur vore grymt.
När vi pratat om de olika djuren, kom hon fram till att hon trodde marsvin skulle passa henne bäst, så vi lånade ett par böcker om dem som vi läste igenom för att hon skulle förstå vad som gäller, vad de behöver och vad som måste göras varje dag! Färska grönsaker ska ges, nytt hö och nytt vatten varje dag och kolla om det behövs tas ut något spån. Jo då, det tyckte hon lät roligt och jag hjälper såklart med det hon inte klarar. Men hon vet att hon måste göra så mycket hon kan och jag tror hon tycker om att känna ansvaret!

Stefan kom på att hans gamla kollega födde upp marsvin och kontaktade henne och det visade sig att hon hade 3 små tjejer på 4 mån som sökte nytt hem så vi åkte dit i helgen och kikade och kom hem med två pälsbollar. Marsvin är ju mycket lugna och trevliga djur som passar bra till ett barn (självklart med huvudansvar på en vuxen!). Stina och Klara fick våra nytillskott heta och är av rasen Lakeland.


STINA


KLARA

Kommentarer
Postat av: AnnaPanna

Men GUUUD såsöta patz!! Klart tjejen ska ha husdjur!! ;D Man kapitulerar ju! Men varför var ni tvungna att lämna bort missarna?

2012-02-20 @ 10:04:13
URL: http://annapannis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0