Barnen bakar

Efter ett morgonpass på Sats för hela la familia var det kalas på Lekslottet för en pojk i Ems klass. Alexander fick följa med och leka och han hade jätteroligt - men eftermiddagen som följde var mindre rolig. Han har varit otroligt trött och labil och nu sover han mot min axel. Frågan är om han pallar förskolan på måndag....

När vi kom hem från kalaset dunsade vi ner i soffan med lite godis och TV, men vår rastlösa tös ville ha mer aktivering så då föreslog jag lite bakning vilket mottogs med stor entusiasm. Vi spanade in vår bakbibel som är nämnd i tidigare inlägg och valde chokladcupcakes med grädde, hallon och sockerhjärtan som dekoration.
Em läste upp ingredienserna så duktigt och jag plockade fram, så kul att se glädjen i hennes ögon när hon märker hur pass mycket hon faktiskt kan läsa nu!
Alexander kom och hjälpte till lite han med och det blev så klart lite kivande om vem som skulle hälla vad :) men oj så bra resultatet blev.
Bilder säger ju mer än ord, så varsågoda:


Ferdinand måste lukta lite på blommorna mitt i baket



Här har vi en, redo att dekoreras

Första gången med spritsen, koncentrerad? Japp :)


Alexander dekorerade sin när Em spritsat den

RESULTATET



MUMS! Bra jobbat godingar <3

Det här receptet resulterade i otroligt saftiga cuppisar. De ville inte riktigt släppa formen, men sååå goda!

Mysig lördag på er!
Patz

Vårkänslor

Ja, idag kom verkligen vårkänslorna smygande när vi var ute och gick. Solen lyste och värmde faktiskt en aning, termometern visade på över + 7!
När Alexander somnat i vagnen kikade jag lite i affärer - såå mycket fina, våriga färger överallt! Jag har fastnat för den pastelligt ljus/mint gröna och slog till på ett nagellack i den färgen - å ett ljuslila också :) Har varit sugen sedan min fina vän Annika shoppade sig ungefär lika för ett tag sedan!
God vår på er alla och må alla influensor försvinna med den smältande snön!

 


Syskonkärlek

Igår kväll när febern gått ner lite fick Alexander följa med och handla.
När vi gick förbi blommorna såg jag ett knippe ljusrosa, våriga tulpaner som jag tog upp. "Åh, dom där köper vi till Em!" utbrast Alexander. Vad svarar man på det? SJÄLVKLART fick han köpa blommor till sin syster <3 Han har snappat upp att hon älskar blommor.

Em var hos en kompis och när hon kom hem och fick syn på dem blev hon överlycklig när hon fick veta att A köpt dem åt henne! Han fick en bamsekram och hon gick runt och luktade på dem.

 


Fixat kommentar-felet!

Go kväll på er!
Usch, lille kotten är fortfarande sjuk. Han fick penicillin igår då även ena örat börjat från, ON TOP OF THE INFLUENSA!
Han äter knappt något alls och har blivit märkbart smalare :( Sover dåligt då febern är hög och vaknar och vill dricka stup i kvarten, vilket iofs är bra så klart, att han vill dricka.
I eftermiddag var han svalare igen så nu hoppas jag febern inte stiger igen!

Tack vare ANNAPANNA så är mysteriet med de icke kommentarbara inläggen löst. BLOGG.SE behöver se över sin app! Nåja, kommentera på nu ba'!

Kram och gonatt!

:)

Söta då! Möttes av denna när jag kom hem:

 


Hoppas på bättringsväg nu

I natt väckte liten oss och var så otroligt varm, det har han varit hela tiden men nu var det extremt och jag blev riktigt nervös. På kvällen hade han 39,9 men i natt måste det varit över 40! Han drack mjölk och fick alvedon, vaknade en timme senare och ville ha vatten och var fortfarande lika varm! Men när vi vaknade några timmar senare så var han mycket svalare och tempen var nere på 38,3! Så skönt! Han kunde äta lite yoghurt till frukost, stor förbättring mot gårdagen då han endast åt en glass på hela dagen.
Nu när han sovit gick det ner en halv Risifrutti, normalt sett slukar han en hel i ett nafs men som sagt bättre aptit än igår iaf :)
Hoppas hoppas att tempen håller sig under 39 resten av dagen så kanske han är feberfri imorrn!

Lite spikande orkade han med imorse :)


Sjuk liten

Lille mannen!
Haft feber sedan i lördags kväll och är så matt. Äter knappt alls, lite ägg kan man peta i honom då och då och mjölk dricker han mycket tack och lov! Alvedon hjälper i ett par timmar och då orkar han gå ur soffan och pillra lite med sina bilar.

Så idag är vi hemma och såsar. När jag ringde förskolan sa hon "jaha, som alla andra!", telefonen hade gått varm hela mogonen.

Förra veckan flyttade våra små missar, det var så sorgligt och Em grät hela eftermiddagen. Men hon vet också att det var för deras bästa.
När jag berättade för henne att katterna behövde få nytt hem vart hon såklart knäckt och snyftade att hon hade ju inte Num Nums kvar heller och att "jag vill ju ha någon att mysa med, Mamma". Jo, det hade vi förstått. Efter ett par dagar sa hon att hon önskade sig marsvin eller ökenråttor. Hon är ju verkligen en av de största djurälskarna som finns och hon älskar ALLA djur! Kan ju sitta och kela med maskar liksom :), så att neka henne ett husdjur vore grymt.
När vi pratat om de olika djuren, kom hon fram till att hon trodde marsvin skulle passa henne bäst, så vi lånade ett par böcker om dem som vi läste igenom för att hon skulle förstå vad som gäller, vad de behöver och vad som måste göras varje dag! Färska grönsaker ska ges, nytt hö och nytt vatten varje dag och kolla om det behövs tas ut något spån. Jo då, det tyckte hon lät roligt och jag hjälper såklart med det hon inte klarar. Men hon vet att hon måste göra så mycket hon kan och jag tror hon tycker om att känna ansvaret!

Stefan kom på att hans gamla kollega födde upp marsvin och kontaktade henne och det visade sig att hon hade 3 små tjejer på 4 mån som sökte nytt hem så vi åkte dit i helgen och kikade och kom hem med två pälsbollar. Marsvin är ju mycket lugna och trevliga djur som passar bra till ett barn (självklart med huvudansvar på en vuxen!). Stina och Klara fick våra nytillskott heta och är av rasen Lakeland.


STINA


KLARA

Dagens bak

Jag hämtade barnen vid 12.15 för att styra kosan mot Rindö i det vackra vädret, men innan dess svängde jag ihop en omgång cupcakes :)
Idag testade jag chokladmuffins med recept av Leila Lindholm och en smörkräms frosting som jag färgade med hushållsfärg.

Båda recepten hittade jag hos Maria, hennes blogg är helt fantastisk! Hon hade skrivit att hon tyckte de kunde varit lite saftigare så jag tog ca 1,5 dl gräddfil ist för 1 dl - på en höft sådär. Och även någon msk extra kaffe :)

Cuppisarna fick följa med till Rindö och har precis avnjutits:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tror de fick VG!

 


Ville bara..

..kika in och önska er en God Morgon!
Det är fredag kära vänner och ni som jag inte känner, btw ni som jag inte känner kan väl lämna ett litet avtryck ni med så jag får veta vilka ni är :), och jag sitter och avnjuter ett glas nypressad juice med ett avsnitt Friends!
Kom nyss hem från en runda av lämning av barn och lite handling inför helgen och nu är det "vila axel,arm och nacke tid".



Love!


Mättande frukost - tips

Jag signade upp mig på Viktväktarna igen för några veckor sedan ju och det tar ett tag innan man kommer in i hela det där tänktet. Det är verkligen inte komplicerat, men man måste ändå tänka att det ÄR skillnad på 5 och 8 köttbullar t ex. Och så gäller det att hitta mat som är mättande, så man inte "slösar" sina poäng på "onödig" föda (även om manibland måste tillåta sig det också, bara för att det är gott)!

Frukosten är ju ett viktigt mål och samtidigt det jobbigaste tycker jag, jobbigt att gå upp i tillräckligt god tid för att hinna med sin egen frukost och inte bara barnens - då menar jag de där dagarna då barnen faktiskt sover till 07 ist för 06, då vill man inte gärna kliva upp själv innan de vaknar :) Men för ett par dagar sedan gjorde jag en smoothie på lätt vaniljyoghurt, banan och kiwi - otroligt mättande och väldigt snabbgjort! Jag tog 2 dl yoghurt, 2 bananer och 2 kiwis och då var jag proppmätt fram till lunch, annars brukar jag behöva en frukt eller så emellan. Har provat att halvera mängden ingredienser, men är man väldigt hungrig så behövs 2 dl etc :) Man kan ju såklart ha i vad man vill, men tror banan är en bra ingrediens då det mättar så pass!

Sådär, from me to you - en mättande, lätt och god frulle som man ju även kan dricka på vägen om man har lite brådis!



Em älskar't också!

Botten upp :)

Vår alla hjärtans dag

Kom hem alldeles för sent från jobbet, slutskörd totalt!

Men öppnar dörren och möts av alla mina hjärtan, middag på bordet och en vacker bukett med rosor - tröttheten var som bortblåst :)

Efter maten parkerade vi oss i soffan med en ask geléhjärtan och tittade på film.






<3 Stora röda hjärtan till Er <3










































Alla hjärtans dag idag då!
Synd att grannes lilla tydligen inte mådde så bra i natt, gallskrek i ett par omgångor vilket resulterade i surt morgonhumör för Patricia. Nåja, det botades med lite smoothie :)


Även fast jag tycker att man varje dag ska visa sin kärlek till varandra så kan jag inte låta bli att gilla denna dag. Det är mysigt med hjärtan överallt :) Em och Alexander gav sina lärare/pedagoger en ask med godishjärtan och vi kommer ägna oss åt lite hjärtefrosseri i kväll.
Under morgonen har jag redan hunnit få två söta sms från två söta vänner och ett meddelande från min fina mor! Det värmer så i själen när jag tänker på alla vackra människor jag har omkring mig.

Värme och kärlek till er alla som kikar in här och tilla alla andra som behöver det också för den delen!

Kortet Em satte på godisasken till Kedjans fantastiska lärare

I en korridor i skolan sitter denna vackra uppsättning hjärtan

som barnen gjort.

Och just det här ljuslila hjärtat har vår lilla tjej gjort

 




Mellanlanding

Mellanlandar hemma efter jobb, lunch med the man och handling. Ska snart hämta juvelerna, men Em vill helst vara kvar till 15 på fritids och så behövde jag skriva ut sportlovslappen också. Synd att man inte har lika många veckors semester per år som skolan har lov :( Men, men, två dagar ledigt ordnar vi tilll i alla fall och tar en långhelg. tänkte åka på en sådan där liten sportlovskryssning med Birka :) Det lät ganska mysigt! När jag var på väg ut från Coop för en stund sedan så stod där en sådan där påträngande gosse med en mugg Omega 3 (tror det var det iaf) som han stack fram under näsan på mig och sa något käckt. Nej tack, sa jag och fortsatte gå. "Nähä!", hör jag då en tjurig och lite besviken röst bakom mig. NEJ MEN FÖRLÅT OM JAG INTE HAR TID ATT HÖRA DITT FÖRSÄLJNINGS SNACK!, hade jag lust att säga. Men det gjorde jag inte. Är det bara jag som tycker det är väldigt jobbigt med dessa försäljare som står bakom små pappersbord och ska trycka på en allt från vitaminer till mobilabonnemang? Det är väl toppen att de finns till hands på så många ställen, men sluta flyg på folk som bara vill gå och handla mat eller kika runt i en galleria ifred! Stå där och se trevliga ut så kommer de som är intresserade fram! Alltså, tro inte att jag inte fattar poängen med detta beteende, jag förstår såklart att de fångar några kunder extra. Sådana som inte har hjärta att gå förbi och som tackar ja för att få komma därifrån snabbt. Mig stör de bara.

Så svårt att förstå

Jag har så svårt att förstå hur en del människor förstör sig själva med droger, hur de kan tro att livet blir bättre med hjälp av det? Eller, det tror de ju kanske inte, men alla borde väl veta vid det här laget att ett missbruk av droger leder mot döden. Om man inte har den turen att sluta i tid.
Det gör mig så sorgsen att människor kan må så dåligt att livet inte spelar någon roll längre.
För ville de medvetet ta livet av sig så finns det ju snabbare sätt att göra det på. Just nu är det Whitney Houston jag har i tankarna. Hon hade röst sänd från ovan, en vacker dotter och säkerligen vänner och familj som älskade henne samt en förmögenhet som hade kunnat ge henne ett liv utan några allvarliga bekymmer. Så vad var det som fick henne att vilja försvinna ifrån allt detta med hjälp av droger? Pressen? Jamen varför tog hon då inte sitt barn och sin förmögenhet och startade ett nytt liv på en tropisk ö och njöt av livet istället? Allt handlar väl om ens inre styrka, hur man tänker och vad man orkar.
Jag har förlorat nära släktingar till droger, men kan ändå inte förstå. Jag kan inte förstå hur man kan lämna sina barn och välja drogerna.
Du förgyllde världen med din röst, en röst som ingen kan komma nära.


De blev inte så pjåkiga

De blev ju helt okej, de där cuppisarna jag började med i förmiddags!
Efter lite jämning av formarnas kanter och den sista touchen med garnering så hamnade jag på detta resultat:

 






Dessa recept använde jag:
Vaniljcupcakes:
~12 stycken

2 1/4 dl vetemjöl
1.5 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
75 g smör, minst rumsvarmt
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.

3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät.

4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver.

5. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.

6. Fyll muffinsformar till hälften.

7. Grädda i ugnen i cirka 17 - 23 minuter.

När cupcakesen svalnat helt skar jag upp en cirkel och stoppade i ett hallon, sedan satte jag på det utskurna locket igen och sedan var det dags för:

Chocolate Cream Cheese Frosting:
~12 cupcakes

6 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
2 msk kakao

1. Ta ut smöret så att det blir rumsvarmt.

2. Blanda alla ingredienser i en skål och vispa samman dem med en elvisp på medelhög hastighet. Först blir krämen grynig, men ganska snart blir det en len och slät frosting. Blir den för tjock så ha i lite mer ost.

 

Recepten hämtade jag från http://mariascupcakes.blogg.se


Never mind..

..Nu har jag provat brallorna, men tyvärr satt de bara fint ner till knäna. Jag hade velat att de gick in lite mer nedanför, de var för raka.


Vill haaaa

Satt och surfade runt och kollade kläder igår. Min garderob är en katastrof! Den är full av kläder men ändå har jag typ 2 par byxor, 4 toppar och ett par olika tröjor som jag pendlar mellan. Allt annat är antingen för kallt, ligger och väntar på sommar eller för stort.
Speciellt byxor är så himla svårt att hitta tycker jag! Men så gled jag in på lindex.se och så ploppade dessa uppenbarelser upp:



Någon som vet om dessa jeans även finns i butik och inte bara på nätet?
Finns i blått också. Åååh, de ser ut att passa min form så bra!
Jag känner mig inte så bekväm i jeans med låg midja, tror de som har smalare höfter passar bättre i sådana -
men det finns ju nästan bara lågisar ju! Därav mitt exalterade beteende över dessa, de ser iaf lite normalhöga ut.

Fredelifredag!!!!

Hur kan veckorna gå så fort?!
Det är ju helt galet.
Fredag igen och jag roar mig med att baka cupcake-grunder :)
Dessvärre märkte jag, när formarna redan stod i ugnen, att bakpulvret gick ut i december. Suck! Jag som var så nöjd över att vi faktiskt hade allting hemma.
Nåväl, nu är de precis urtagna ur ugnen och de jäste iaf lite granna.
Får väl klippa ner formarna lite så att det funkar med frostingen sedan!


Idag känner vi livet i oss!

Idag verkar Alexanders aptit vara på väg tillbaka igen. Gårdagens två tuggor på smörgåsen byttes ut mot nästan två hela smörgåsar :) Skönt! Och magens innehåll har hållit sig i schack sedan igår natt, så imorgon verkar han kunna gå till sin älskade förskola igen. Han blev så arg imorse när han inte fick gå dit! Men här håller vi hårt på 48- timmars regeln + att jag vill se att hans aptit är riktigt bra igen innan vi släpper iväg honom. När vi lämnat Em i skolan åkte vi och handlade. Alexander satt nöjd och glad i kundvagnen med Blixten och Finn Mcmissil som sällskap och planerade myset vi bestämt oss för att ha när vi kom hem; gosa i soffan och se på, ja just det, CARS :) Huuur kunde ni gissa det? :)

 


Det lutar åt ljusbrunt....

Jag färgade nyligen håret igen, blont. Men jag är riktigt sugen på att göra om det igen och göra mig lite mörkare.... Vad tror ni? Inte supermörkt, men sådär lite ljusbrunt?

Till Annika K

Tack för dina varma ord! Jag minns att du fick många gliringar om din stora hobby och jag har så många gånger tänkt hur din stora dröm har gått i uppfyllelse och undrat om några av de som retades är hälften så lyckliga med sina liv! Min dotter älskar också hästar, totalt förälskad, men har dock inte börjat rida i skola ännu - gissar på att det kommer snart :) Kramar från mig!

Mammahjärtat krossas när barnen är sjuka

Väcktes av ett förtvivlat tjut i natt, rusar in till barnen - Lillprins har kräkts ner halva sängen. "Mamma det gör ont i magen" "Jag förstår det gubben" "Jag vill inte ha ont". Lille!
Ca 45 min, ett par sängklädes och tröjbyten och 3 kräkningar senare kan vi somna om!
Nu har han fått i sig lite mjölk men även fast ögonen ville ha smörgås och ägg så fick han inte i sig mer än ett par tuggor :(
Får bädda ner honom och gå på kureringsrunda till Apoteket och Coop.


Smärtrehabens final

Sitter och väntar på att få komma in på mitt tredje sista besök på Smärtrehab, hos min fina sjukgymnast. Kommer sakna detta varma fantastiska ställe!
Råkar ni någonsin ut för något som ger er långvarig smärta, sök er hit.
De som arbetar här är fantastiska!

För övrigt känner jag mig sååå snygg här i väntrummet - med dessa på fötterna (men de är så varma att de håller tårna i schack även en kall dag som denna :) )


House of Lola!

I eftermiddag var jag och Em på House of Lola träff hos en kompis vi inte träffat på länge, vi lärde känna varandra när våra töser var bebisar och har inte setts på ca 3 år så det var så skoj att ses igen! Flera av våra andra barnvagnsvänner var också med så det blev en liten reunion :)
(ojdå, ursäkta alla som ogillar när man blandar svenska och engelska - det bara bidde så)!
Kläderna är iaf sååå fina så jag bestämde mig för att ha en egen träff också, så man kan dela upp köpen lite!
Em blev också kär i kläderna och ville ha allt :) här provar hon en bedårande klänning, den har en liten rosa älva nertill också som inte syns - superfin! Mössan matchar snyggt, men det ser lite läskigt ut när inget hår syns, det var uppsatt.


Ska jag aldrig få väck dessa minnen?

Jag hatar att när jag tänker tillbaka på mina år i grundskolan så har jag så många fler negativa minnen än positiva.
Knutarna i magen när det skulle redovisas, alla hatade mig ju redan - hur mycket skulle de inte skratta åt mig när jag stod där framme röd som en tomat?
Rasterna, alltid vid sidan av.
Självklart var det några som var snälla, men de vågade inte vara för snälla för då kunde ju de bli retade och jag förstår dem.
Men smärtan att alltid ha en knut i magen. Sorgen av att alltid se på från sidan.
Jag hade vänner under grundskolan, absolut. Hela två stycken.
Men ärren från alla blickar ord och saker som aldrig blev sagda men jag vet tänktes kommer aldrig att försvinna.
De ärren har gjort att jag så många gånger än idag tvilar på mig själv, att jag inte tror mig klara av, att jag inte duger, att jag faktiskt är den töntisgaste människan i hela världen, att ingen egentligen gillar mig,
Dessa tanker dyker upp då och då och fastän jag vet att Em har många vänner i skolan så är jag LIVRÄDD att samma sak ska hända henne och jag vakar som en hök och håller utkik efter de signaler som jag vet att man sänder ut när något är fel. Jag skådespelade ju dock riktigt bra, men just därför hoppas jag att jag skulle kunna se om något skulle vara fel med mina barns skolumgänge.

Sh´bam på er gott folk!

Nu nedrans! Jag är på gång :)
Igår tog jag mig ner till SATS för att kika lite på om det skulle vara värt att byta dit från los Friskis & Svettis (kan det verkligen vara sådan skillnad, tänkte jag). Eh JA, det kan det, fick jag tydligt se! Jag blev helt såld.
Det är ju för det första så nära hemifrån men det finns många fördelar.
Möttes av en riktigt härlig tjej, en vanlig tjej, i receptionen. Det var så skönt, för jag hade en bild av att på SATS tränar och jobbar bara riktigt snygga och hippa människor. Missförstå mig inte, hon var jätefin men på ett naturligt sätt - utan 3 lager smink och solariebränna.
Nåja, till poängen;
Det finns MYCKET fler maskiner än på Friskis, både fler varianter och fler till antalet och det bästa av allt - ingen maxtid. Alltså kan jag köra mina 3-5 km på crossen utan att någon står och stampar med foten.
Och det finns MÅNGA fler klasser! Jag provade Sh´bam igår kväll och det var så roligt, en riktig girlpower-klass. Toppenbra instruktör med tonvis av energi. Jag upplevde det som en blandning av step, aerobis och dans (typ) och passet satt där det skulle, mitt ansikte hade samma färg som en gris efteråt. Samtidigt som jag var som spaghetti i benen efteråt så blev jag väldigt pigg (= jag orkade titta på en hel film när jag kom hem, innan jag somnade)!
Så nästa veckas Sh´bam är redan bokad + några fler klasser!
De har dessutom något som heter Minisats. Där får barnen vara och leka medan föräldrarna tränar! Det finns ett bollhav, rithörna, en mjuk hörna för de minsta och en TV-hörna + lite annat smått och gott! Helt perfekt!
Första gången är föräldern med som en liten inskolning och sedan få de vara där 1,5 timme per gång.
Har man barn från 6 år och uppåt å finns det klasser för dem också, vilka är rabatterade om man är medlem.

-SATS, vill ni ha en ny PR-agent?



Man fick en träningsväska, handduk å vattenflarra också


Ungefär såhär såg jag ut efteråt. Skär och glad. Fast jag var ännu mer skär....

Tjohooo

En tur i pulkabacken efter förskolan är aldrig fel!
Därför packade vi oss iväg till parken och drog några repor och Em tog några varv på den lilla skridskobanan som Kristallparkens lilla hustomte fixat iordning :)




:D

Dawson's Creek

Kommer ni ihåg det? Jag ääälskade det. Varför har det inte utgivits i box för?
Hmpf.


RSS 2.0