Skön söndag, med en touch av PMS

Söndagar spelar Em fotboll, så fram tills dess hasade vi omkring i pyjamas (= hela förmiddagen).
När Em mellanlandat hos en kompis innan träningen så blev det en tur till Ikea för resten av oss för att leta garderob till barnen. Utbudet är aningen slimmat tycker jag, såvida man inte är på jakt efter en enorm doning, men vi hittade ett par kandidater iaf!
Senare styrde vi kosan ut i skärgården. Solen sken och det var så vackert med den gnistrande snön! Väl framme hos Mormor och Morfar, åkte vi lite snöskoter :) Alexander är SÅ faschinerad av den, men vågade inte åka - han ville så gärna men njae....Kanske nästa gång.




Synd bara att jag hela dagen hade äckligt onti huvudet och kände mig lite, lite irriterad hela dagen.
Oh the lovely PMS.

Sorg

I somras överraskade jag Em med en liten hamster.
Hon hade en för några år sedan och har saknat honom så mycket, så när jag snubblade över en annons på Blocket om en liten dvärghamster som bortskänktes så tvivlade jag inte.
Em kändes väldigt redo att axla det ansvaret!
Dagen efter flyttade så en liten grå, otroligt söt parvel hem till oss - hon fick namnet Num Nums efter en av hamstrarna i Zhu Zhu-pets.
En otroligt social och snäll gosboll!

Så ikväll när Em skulle leka med henne så stack det inte ut någon nos ur huset som det alltid brukar.
Jag vart misstänksam och bad Em att inte titta medan jag kollade vad som var fel. Och där inne, i sitt bo av hamsterbädd, låg den lilla grå bollen - insomnad för sista gången. Jag tyckte det var konstigt eftersom smådjur alltid går utanför huset för att dö och hon har dessutom varit piggare än någonsin på sistone. Mysteriet klarnade när jag lyft upp hela bädden och skulle lyfta ur henne till Em, hon hade fastnat med ena benet i en tråd ur bädden! Ögonen var dessutom öppna så min slutsats är att hon kämpat förtvivlat för att komma loss utan att lyckas och blivit så stressad att hjärtat stannat.
Det är så hemskt! Det lilla, sköra livet.
Em är såklart förkrossad, Num Nums var hennes alldeles speciella vän. Hon har gråtit så mycket, vi har alla gråtit utom Lilleman som inte riktigt förstår.

Med tårar i ögonen har Em gjort en plats där hennes vän ska vila sin eviga vila. Hon tog en pappersrulle, slog in den i rosa papper och limmade fast ett kort med blommor på och pussade den lilla grå på huvudet en sista gång - imorgon ska vi ha begravning.




Magsjuka....eller?

Imorse när Alexander och jag satt i bilen mot förskolan började han plötsligt gallskrika - två sekunder senare sprutade det två kaskader ur honom :( Stackarn var livrädd, han kommer nog inte ihåg sist han kräktes och visste ju inte alls vad det var som hände. Det kom t o m ur näsan på honom!
Det förklarade morgonens vägran av frukost.
Vi hade precis lämnat Em i skolan och hon var på strålande humör eftersom det vankades bad med Mormor på eftermiddagen, or so we thought....

Väl hemma, rengjord och installerad i soffan framför Cars 2, såg han alldeles slut ut - såklart! Men efter en middagslur såg han mycket bättre ut och åt en hel portion havregrynsgröt med mjölk och peppar peppar så har den inte kommit upp än iaf. Så man kan ju verkligen hoppas att det var något väldigt snabbt övergående!






Lillesnos! Jag som förberett mig på att tvångsmata med vätskeersättning, men det verkar vi slippa!

Min tand e lös, åh min tand e löös....

Igår morse vid frukosten upptäckte vi att Em har, inte bara en utan två, lösa tänder!!!!
Detta är så STORT! Hon har längtat och väntat sååå medan de flesta av hennes vänner redan tappat en eller flera.
Vi har tröstat med att det faktiskt är bättre ju längre de sitter kvar, eftersom de nya sedan ska räcka hela livet helst och det har hon nöjt sig med - men vid gårdagens upptäckt så sken hon som en sol!
De är inte så lite lösa heller, så de har nog varit på G ett tag.
Lilla loppan, vår fantastiska underbara lilla flicka börjar bli så stor. Det är tur att hon fortfarande är liten! (Ja det lät lite mysko men så är det ju, stor och liten på samma gång :) ).


Oh yes!

Adrenalinet flödar genom kroppen, känner hur jag bli svettigare och svettigare, känslan av att sväva över golvet när man är klar - det kändes FANTASTISKT att stå på bandet igen!
Pallade ju långt ifrån lika mycket som jag gjorde i somras, men det ska vi ordna till.
Imorrn ska jag joina VV igen också, för att få väck de sista 5 (ja, innan jul var det 3) kilona. Det är så segt och jag har alldeles för svårt att komma ur de ätvanor jag skaffat mig sedan jul!
VV är det enda dom funkar för mig, otroligt motiverande.
Pöss!


ÄÄÄÄNTLIGEN!

Lyckopirret spred sig i kroppen när jag kikade ut imorse och såg att det kommit lite mer snö. När flingorna sedan blev större och mängden som föll ökade blev jag ännu gladare - äntligen! Som vi längtat! Ordentligt med snö, så pass att man kan dra en pulka på trottoaren och inte behöva bära dentill backen för att sedan glida på 4 mm snö och resten gräs.
FAB!
Eftersom vår gamla pulka gått sönder så borstade jag genast av bilen och pös iväg till den närliggande stormarknaden å köpte två nya.
Kl. 12 hade Em fotbollsträning och med därifrån fick vi oss ett extra barn. Jag packade varm choklad och smörgåsar, Stefan rotade fram min gamla snowracer så vi fick 3 st åkdon och sedan drog vi till backen.
SÅÅÅ roligt! Älskart'! Barnens hisnande förtjusning, de rosiga kinderna man får och den förhöjda mumsigheten som matsäck alltid får utomhus.


Alexanders kompis fick åka med bakpå - tungan rätt i mun!


Yummy :)

Aaah, en fantastiskt mysig dag!

Två små Sessor







De fina små tjejorna

En dag i förskoleklass C

I fredags var det ingen smärtrehab så då passade jag på att vara med Em i skolan. Sååå kul att se lite mer hur hon har det på dagarna, eller, jag vet ju att hon har det bra men att få se lite mer vad de gör :)
Men innan vi gick iväg var det tävling i påklädningsracet på Bolibompa, ELOGE till de som kom på detta inslag - Em har aldrig klätt på sig så snabbt som hon gör när det är på!

Vinner gör hon varje gång :D

De började med samling och sedan földe bokstavsarbete, dagaens bokstav var H och alla små kottar fick hämta sina arbetsböcker.


Älskade sådana här böcker när jag gick i skolan!

Se så duktig vår lilla sessa är:



Hon gav sig attan på att börja skriva små bokstäver och det skulle se riktigt bra ut, många omgångar med sudd
och mycket tålamod senare så blev detta resultatet :)

Efter bokstavsarbete, kortrast, kedjeråd, en god lunch och lästräning (ungen impade på mig igen) så begav vi oss hem.
Är otroligt nöjd med fantastiska Kämpetorp, kunde inte känna mig tryggare!

Walk down the history lane

Idag var vi på Vasamuseet tillsammans med en annan familj, sammanlagt fyra vuxna och fem barn.
Barnen hade så roligt och var väldigt imponerade av det stora fartyget. Em fick upp intresset för Vasaskeppet när de talade om det på Hjärnkontoret så därför bestämde vi oss för att åka dit. De sög åt sig allt vi berättade, men efter ett par timmar var det mest intressant att springa, hoppa, gömma sig och bara busa så då tackade vi för oss!
Barnen hade ju dock som sagt inte lekt klart, så när vi kom hem bytte vi barn och gick Alexander hem till Yngve medan vi tog hem deras dotter hem till oss :)
Lite lugnare så än när alla fyra leker tillsammans!


Blommor!

Härom dagen fick jag blommor :)
Älskar att få blommor, de lyser upp både hemmet och själen så fint med sin ljuvlighet!
De röda köpte Em till mig och de rosa fick jag av Stefan. Bara för att!


Piratkalas

Vi var på piratkalas förra helgen ju! Det hade jag glömt att berätta om.
Det var vår lille vän Alva som fyllt 4 år.
Alva är en skön liten dam, hon älskar bilar, så hon och Alexander leker mycket bra tillsammans!
Spiderman gillar hon också, så vi köpte ett Sidermanspel till henne - vilket hon såklart redan hade, så nästa gång vi ses har hon en ny present att inkasssera.

Här är den lilla födelsedagstjejen - dock bara 1,5 år vid fototillfället!

Em ville definitivt INTE klä ut sig till pirat, hon skulle ha sin bästa klänning på sig och vara prinsessa. Sagt och gjort! Hon var inte den enda, visade det sig sedan, en till liten tjej hade valt samma spår :)
Men Alexander, kittade sig med pirattaueringar, ansiktsmålning och piratkläder (som jag snitsat till).


Snusnäsduken ville han dock inte ha på sig - den tyckte han
passade bättre på sin mor :) OHOJ!


Lillebroren Noah satt hos mig å käkade majskrokar tills det nästan
sprutade ur örornen på honom!

Ah, skatten är hittad (och Noah är bara lite sugen ;))!


Lite energitömning ute i snön efter alla godsaker är härligt!
Liten är glad åt snön.

Liten blir stor

Nu har det varit dåligt med uppdateringar här, så jag ska försöka skriva ikapp :) I söndags var det kalas för min lilla kusin som hunnit bli hela 18 år! Jag minns när han skulle födas, då var jag 12 år och gick i sexan.
Vi hade syslöjd och jag sydde en stor, gul, elefant till den kommande lille bebisen som han fick när jag träffade honom för första gången. Och den finns kvar än, fick jag se! Lite sliten bara.
Det var ett mysigt kalas, kul att träffa släkt som man träffar alldeles för sällan och som Em och Alexander inte ens kommer ihåg. Eller jo, Em kom nog ihåg min moster lite grand men det är roligare om man ses oftare - det är ju kul när det väl blir av liksom!
Alexander hade fått en ny bil till sin Cars-samling, Finn McMissil, som han hade med sig och visade de bara intresse för den så hade de hans tillit :) Och de som beundrade Ems älsklingsklänning låg också på plus!
När vi åkte hem var jag så mätt att jag knappt kunde röra mig! Vi blev bjudna på restaurang först och sedan blev det prinsesstårta, kokosrutor och bullar *moff moff*!

Alexander och Morfar
Alexander & Morfar
Födelsedagsbarnet Andreas
Födelsedagsbarnet Andreas
<3
<3

Kärt återseende:


The great lööv between a boy and his Cars!

Min lilla gosse har en last; BILAR. Alla sorters bilar. Men extra stor lycka finner han i sina bilar från Cars! Han har en fin samling Blixten i olika format och även Bärgarn, Ramon, Raoul & Francesco. Dessa bilar används varje dag och varenda minut vi är hemma! Om han ser på TV så finns åtminstone någon av bilarna där och håller honom sällskap.
Så ni kan tro att han varit bekymrad då två av dessa hjältar varit borta i några dagar, Raoul och Blixten av minsta modellen. Men så idag i bilen så hittade han dem plötsligt - i två fickor på sparkskyddet :) Där hade han stoppat dem och uppenbarligen glömt!
Så nu är familjen komplett igen.


Ännu en rapport från sjuksoffan

Jag mår bättre nu, tror jag! Iofs så ligger jag ner och då brukar det ju bli bättre, men aptiten är också bättre idag så vi tror väl på det!
Tänkte att min lilla prins skulle vara ledig med mig idag eftersom jag känner mig bättre, så vi kunde ha en Mor och son-mysdag med film maraton men det ville han absolut inte. Han skulle till sin förskola, förkunnade han bestämt!
Sagt och gjort!
Em ska sova hos Mormor å Morfar i natt så jag och trollen tar en tripp dit ut i eftermiddag.
Lillmissan har legat och kurat här med mig ett tag. Först la hon sig på benen, sedan flyttade hon upp och placerade sig vid min sida och nu har hon sträckt ut sin lekamen precis under hakan på mig :)


Magbacill

Ligger här nerbäddad i soffan. Imorse när jag vaknade kunde jag knappt stå rakt, var så yr och illamående. Det var jag igår också men trodde det berodde på smärtan, men efter ett besök på toa var det rätt tydligt att så inte var fallet! Så nu har jag legat här med Cityakuten som sällskap sedan kl. 9. Kommer ni ihåg den serien? Jag började följa den när jag var typ 12-13 år! Älskade den då and I still do. Hittade den på Lovefilm och har börjat titta från början :) George Clooney som Dr Ross, Eriq La Salle som den envisa Benton, Noah Whyle som den (till en början) bortkomne Carter och Anthony Edwards som genomsnälla Mark Greene!
Måste säga att det underlättar med bra TV när man är dålig och ingen är hemma.
Vem blir inte road av att se någon öva suturer på en grisfot liksom:


Ny blogg, igen....

Mjo, det här måste vara den 10e i ordningen. Jösses.
Men serrni, grejen är den att jag hoppas på att få hjälp av någon kunnig typ att fixa till bloggen precis så som  JAG vill ha den och då är blogg.se ett bra ställe att börja på tydligen!

Det började dock inte så bra för jag får inte ens profilbilden att visas och dessutom hittar jag inte vart man byter header!
Nåja, det ger sig säkert :)

Julen och nyåret har varit så bra, lugnt och skönt (fast lite fest på nyår hann vi med också). Vi var lediga i nästa två veckor och bara slappat. Spelat julklappsspel, gjort pärlplattor, träffat familj och vänner, åkt skridskor och lekt i Mulle Meck-parken mm!

Ni som varit med förr i min bloggvärld vet att jag älskar att fota. Skulle nog passat som paparazzi (men en snäll sådan). Nåväl, min blogg fylls med mycket foton helt enkelt! Många på mina två fantastiska barn, men även på natur, vänner mm.


I mitten av labyrinten i Mulle Meck-parken



Två bilder som sammanfattar jullovet på ett bra sätt: mys och moffande :)
Fast just de där godsakerna bakade vi iofs idag.

RSS 2.0